Door wie?

 

In 2012 verzorgde Yvonne Sep voor de eerste keer het seminar Karakterstructuren binnen de opleiding voor Biodanza docenten in Nederland. Er bleek grote belangstelling te bestaan, vooral ook onder studenten en docenten die naast Biodanza professionele interesse bleken te hebben in andere vormen van energetische begeleiding.

 

Begin 2015 werd het seminar vernieuwd voor therapeuten, begeleiders en trainers van groepen in energie- en/of lichaamswerk zoals bijv. systemisch werk en bio-energetica en uitgebreid naar een Vijfdaagse. Op veler verzoek werd de 'symbiotische structuur' toegevoegd in de eerste Zesdaagse van 2018. 

 

Na een veelzijdige loopbaan van ruim twintig jaar bij diverse organisaties gooide Yvonne het roer om van werken naar dansen door het leven. Zij studeerde in 2005 af als Biodanza docent, verkreeg in 2009 haar didactische bevoegdheid en leidt sindsdien ook Biodanza docenten op via diverse Biodanza Scholen in Nederland en Spanje.

 

Zij volgde in 2010 ook de opleiding Systemisch Werk (Phoenix Opleidingen), waarin het boek De Maskermaker een belangrijke plaats innam. Dit verdiepte haar inzicht in het begrijpen van de zielsbeweging, zoals deze weerspiegeld wordt in ons lichaam en vanwaaruit we onze eigen helende taak kunnen duiden. Het gedachtegoed van Reich in beide opleidingen legde de basis voor de ontwikkeling van eerdere seminars en de vijf-/zesdaagse over Karakterstructuren.