Biodanza

BeginTrainingLevende organisatie

 

Biodanza is in de zestiger jaren ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog professor Rolando Toro, in Chili geboren en overleden. Hij heeft zijn bewegingssysteem Biodanza ook wel hereducatie in de liefde genoemd, om ons eraan te herinneren dat liefde feitelijk de basis is van alles, ook van leven. 

Biodanza kunnen we vertalen als ´De dans van het Leven' en gebruikt de eenheid muziek-beweging-beleving als methodologie om de verbinding met jezelf, de ander, de wereld om je heen te verdiepen. De Biodanza School in Murcia verzorgt de opleiding tot Biodanza docent. 

Iedereen die een jaar Biodanza ervaring heeft met wekelijkse lessen kan ook een los weekend meedansen in Spanje. Vooral degenen die houden van avontuur, de Spaanse taal en cultuur, degenen die zich wereldburger voelen, zijn van harte uitgenodigd.

 

De didactisch georienteerde zesdaagse training Biodanza, Lichaamstaal en Karakterstructuren in 2023 is speciaal ontwikkeld voor biodanza docenten en studenten vanaf het derde jaar (methodologie) en wordt georganiseerd door Biodanzaschool Amsterdam. In deze training leren (toekomstige) docenten meer bewust naar lichaamsbouw en energie kijken en dit te vertalen naar hun lesprogramma. Mede via een intervisiestructuur ontwikkelen we samen een programma voor beginners waarin de helende of integrerende beweging van iedere structuur verder wordt uitgewerkt.

 

De verdiepende zesdaagse Dans naar de parel van de ziel (Driebergen/Nederland) gaat over zingeving aan existentieel verlies en met liefde loslaten wat voorbij is of onze groei niet meer dient. Het raakt aan thema's die gaan over leven en dood, verlangen en rouwen, liefhebben en loslaten, vallen en opstaan, etc. We leren over en ervaren het belang van verlies nemen, niet weten, verduren, weerstand omarmen en controle loslaten. Voor mensen die als basis minimaal een half jaar wekelijkse biodanza lessen hebben gevolgd.

 

 

Vivencia gebruikt de methodologie en beweging van het Biodanza systeem om menselijke ontwikkeling tot een ware belevenis te maken in al haar projecten in groepen en (professionele) netwerken. Gedachtegoed en beweging vanuit het biocentrisch principe, wat het leven centraal stelt en ook toegepast kan worden in het dagelijks leven.

+31 6 2007 0665 • Privacyverklaring