Biodanza

BeginTrainingLevende organisatie

Biodanza is in de zestiger jaren ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog professor Rolando Toro, in Chili geboren en overleden. Hij heeft zijn bewegingssysteem Biodanza ook wel hereducatie in de liefde genoemd, om ons eraan te herinneren dat liefde feitelijk de basis is van alles, ook van leven. 

Biodanza kunnen we vertalen als ´De dans van het Leven' en gebruikt de eenheid muziek-beweging-beleving als methodologie om de verbinding met jezelf, de ander, de wereld om je heen te verdiepen. De Biodanza School in Murcia verzorgt de opleiding tot Biodanza docent.

In 2016 begon de tweede opleidingscyclus met een Spaans-Nederlandse identiteit. Zij opent haar deuren voor Spaans- en Nederlandstaligen die weekenden willen volgen, inhalen of herhalen voor hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Daarbij kun je natuurlijk voordelig verblijven op ons Centrum om naast Biodanza de pure stranden van Murcia aan de Middellandse Zee en het Landgoed van Ifre te genieten.

In 2018 dansen we zes zaterdagen ons leven als kunstwerk en wijzelf als schepper van ons eigen leven met de Jaargroep Levenskunst. In een groep met mensen die een jaar of meer wekelijkse Biodanza lessen hebben gevolgd worden we uitgenodigd het beste van onszelf tot expressie te brengen in wonen, werken en relaties. Zo leren we de kunstenaar van het dagelijks leven in onszelf en de ander steeds beter kennen.

 

 

Vivencia gebruikt de methodologie en beweging van het Biodanza systeem om menselijke ontwikkeling tot een ware belevenis te maken in al haar projecten in groepen en (professionele) netwerken. Gedachtegoed en beweging vanuit het biocentrisch principe, wat het leven centraal stelt en ook toegepast kan worden in het dagelijks leven.

+31 6 2007 0665 • Privacyverklaring