Biodanza

BeginTrainingLevende organisatie

Biodanza is in de zestiger jaren ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog professor Rolando Toro, in Chili geboren en overleden. Hij heeft zijn bewegingssysteem Biodanza ook wel hereducatie in de liefde genoemd, om ons eraan te herinneren dat liefde feitelijk de basis is van alles, ook van leven. 

Biodanza kunnen we vertalen als ´De dans van het Leven' en gebruikt de eenheid muziek-beweging-beleving als methodologie om de verbinding met jezelf, de ander, de wereld om je heen te verdiepen. De Biodanza School in Murcia verzorgt de opleiding tot Biodanza docent en begint in 2019 met een nieuwe cyclus.

Iedereen die een jaar Biodanza ervaring heeft met wekelijkse lessen kan ook een los weekend meedansen in Spanje. Vooral degenen die houden van avontuur, de Spaanse taal en cultuur, degenen die zich wereldburger voelen, zijn van harte uitgenodigd. Sinds september 2018 dansen we op een nieuwe locatie pal aan het prachtige strand van La Azohia (Cartagena) Spanje. Zo gaat meedansen en paradijslijk vakantie vieren ook hand in hand in Murcia.

 

 

De verdiepende zesdaagse Dans naar de parel van de ziel (Driebergen/Nederland) gaat over zingeving aan existentieel verlies en met liefde loslaten wat voorbij is of onze groei niet meer dient. Het raakt aan thema's die gaan over leven en dood, verlangen en rouwen, liefhebben en loslaten, vallen en opstaan, etc. We leren over en ervaren het belang van verlies nemen, niet weten, verduren, weerstand omarmen en controle loslaten. Voor mensen die als basis minimaal een half jaar wekelijkse biodanza lessen hebben gevolgd.

 

 

Tijdens de kerst vierdaagse Dans de Sjamanistische oorsprong van Kerstmis dansen we het archetype van de sjamaan/sjamanka om hun kosmische wijsheid die in ons leeft verder wakker te maken en te bewaren. Muziek en beweging vormen de basis voor de zachte integrerende vorme van "trance" om ons bewustzijn te verruimen en onze voorouders te verstaan.

Zij beschouwden de natuurkrachten als godheden: de stevigheid van de berg, de diepte van het meer, de oneindige schepping van de zee, de seizoenen in het jaar – zij maakten deel uit van de levende structuur van de Universele Geest. Met hun hulp vieren we tijdens de kerst de terugkeer van de heiligheid van het leven. Voor mensen die als basis minimaal een half jaar wekelijkse biodanza lessen hebben gevolgd.

 

 

Vivencia gebruikt de methodologie en beweging van het Biodanza systeem om menselijke ontwikkeling tot een ware belevenis te maken in al haar projecten in groepen en (professionele) netwerken. Gedachtegoed en beweging vanuit het biocentrisch principe, wat het leven centraal stelt en ook toegepast kan worden in het dagelijks leven.

+31 6 2007 0665 • Privacyverklaring