Biodanza Jaargroep 2019

Vrije School Driebergen

Kring van Archetypen

Biodanza SRT

 

In deze Jaargroep van zeven zaterdagen in 2019 dansen we de archetypen in ons; we bewegen het collectieve onderbewuste zoals beschreven door de beroemde psycholoog Carl Gustav Jung. Archetypen zijn overgeërfde gedragspatronen die we als mensheid gemeenschappelijk hebben. Het zijn grondpatronen van instinctief gedrag, die een kracht hebben die sterker is dan wijzelf. Krachten waar we niet altijd bewust van zijn, maar die we wel in ons lichaam kunnen ervaren door onze dans. 

 

 

Jung heeft eens gezegd dat hij hoopte op iemand die zijn gedachtegoed over de archetypen in het lichaam van de mens zou brengen. Dat is het werk van Rolando Toro, de grondlegger van Biodanza, geworden!

 

 

Door wie? In 2009 begon Yvonne Sep de eerste Biodanza Jaargroep in Nederland als een vriendschappelijke kring van mensen met minimaal een jaar Biodanza ervaring via wekelijkse lessen. Een vaste groep die elkaar gedurende het jaar ontmoetten om te dansen en elkaar stimuleren het beste van zichzelf tot expressie te brengen. Door de grote belangstelling volgde er een tweede jaargroep in 2010. Meerdere Biodanza collega’s bieden dit concept nu aan als mogelijkheid voor verdieping.

Yvonne kent Majelle Bakker vanaf het moment dat zij kennismaakte met Biodanza in 2005 in de wekelijkse les en begeleidde haar tot zij afstudeerde in 2012. Ze hebben alle jaren elkaar nooit uit het oog verloren en ook een aantal keren samen les gegeven. Sinds 2016 is Majelle ook verbonden als didactisch docent aan de Biodanza School Murcia (Spanje), die Yvonne in 2012 heeft geopend. In 2018 deden zij met veel plezier voor de eerste keer een Biodanza Jaargroep samen over Levenskunst.

 

 

"Mythe is de geheime opening waardoor de onuitputtelijke energie van de kosmos zich vermengt met menselijke manifestatie.”

Joseph Campbell

 

 

Doel De Jaargroep heeft als doel om te ontdekken welke archetypen je momenteel leeft en welke je nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Sommige archetypen wil je misschien liever niet aanraken ... Dit heeft vaak te maken met de realiteit van jouw leven, cultuur, familie en dit moment van jouw evolutie. Deze Jaargroep stimuleert jou om in contact te komen met de energie van de archetypen, die uitgedrukt willen worden door jou heen, die expressie geven aan datgene waar je nu nog geen expressie aan geeft. 

 

 

Met Biodanza maken we archetypische figuren, vaak ontleend aan de Griekse mythologie, in ons wakker. We dansen een pad van doorleefde ervaring om de organische wijsheid van deze evolutionaire herinnering opnieuw te integreren. Door archetypen te dansen, combineren we de beleving van intens levend zijn en onze gratie. We ontwikkelen nieuwe aspecten van onze identiteit en verbinden deze onderbewuste herinnering met ons bewustzijn.

 

 

Voor wie? De Jaargroep is voor mensen die een jaar of meer wekelijkse Biodanza lessen hebben gevolgd. Majelle en Yvonne nodigen mensen uit hun eigen netwerk hiervoor persoonlijk uit. Mocht jij dit lezen en interesse hebben om mee te doen, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ervoor kiezen om onze kring van archetypen als geheel (zeven zaterdagen) te dansen of een aantal (losse) dagen kiezen. Wij stimuleren jou graag te kiezen voor de gehele reis. 

 

 

De God(inn)en zijn de spiegels van onze identiteit, representanten van ons scala aan karaktertrekken en gevoelens. Zij zijn een manier om onze goddelijkheid te laten zien en de krachten in onszelf te verklaren. Biodanza doet dit niet door erover te praten, maar door ze te beleven.

 

 

Wanneer? De Jaargroep begint in januari 2019 en je bent van harte uitgenodigd om mee op pad te gaan in deze reis, waarin we op iedere dansdag ons laten bewegen door verschillende (goddelijke) manifestaties. We dansen door zeven zaterdagen van 2019 en bewegen de volgende archetypen in ons:

 
26 januari ● Sjamaan/Sjamanka
2 maart ● Demeter en Persephone
6 april ● Apollo
1 juni ● Aphrodite
7 september ● Brahma, Shiva en Vishnu
5 oktober ● Dionysos
2 november ● Christus (empathie)
 

 

Via de mythen worden de verhalen verteld over de realiteit van bepaalde archetypen en in ieder land zijn het weer andere verhalen, maar min of meer met dezelfde archetypen.

 

 
Praktische gegevens De Jaargroep vindt plaats in de Vrije School te Driebergen (Faunalaan 250). Op de betreffende zaterdagen begint het programma om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Aanbevolen: Reserveer een half uur extra aan het begin en het einde van de dag voor rustige in- en uitloop.
De totaalprijs voor alle zeven dagen is € 350,- ineens te voldoen. Je kunt ook in twee termijnen van € 190,- betalen. We houden een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deelnemers die zich voor drie of vier dagen willen inschrijven. Wil je vier dagen meedansen? Dan is de totaalprijs € 240,- ineens te voldoen. Voor drie dagen meedansen € 210,-.
Per 1 januari 2019 gaan de prijzen iets omhoog vanwege de verandering in de BTW (deze gaat van 6% naar 9%) en wordt de totaalprijs voor alle zeven dagen € 360,-, voor vier dagen € 247,50 en voor drie dagen € 215,-. Jouw betaling kun je voldoen op rek. NL03 INGB 0003 2728 43 van Vivencia te Amsterdam o.v.v. Archetypen 2019. Zo gauw jouw betaling binnen is, ontvang je van mij een bevestiging dat we jouw plek in de groep hebben gereserveerd.
Heb je zin in deze reis van ontdekken, onthullen en omhullen van de verschillende (goddelijke) manifestaties in jezelf en je groepsmaatjes? Laat het Yvonne weten per mail:
e-mail
Wil je even mondeling overleggen? Neem dan contact op met Majelle:
06-23814001