Biodanza Jaargroep 2018

Vrije School Arnhem

Levenskunst

Biodanza SRT

 

Deze Jaargroep van zes zaterdagen in 2018 gaat over Levenskunst, ons leven als kunstwerk, wijzelf als schepper van ons eigen leven. Onze levensdans nodigt uit het beste van onszelf tot expressie te brengen in wonen, werken en relaties. Zo leren we de kunstenaar van het dagelijks leven in onszelf en de ander steeds beter kennen. Want vanuit ons unieke potentieel zijn we allemaal  kunstenaar als we de moed hebben om onze talenten uit te drukken.

 

 

Jouw dans is jouw creatie van de wereld, jouw dans is zoals jouw wereld is. Verander je jouw manier van dansen dan verander je de wereld.

Rolando Toro

 

Door wie? In 2009 begon Yvonne Sep de eerste Biodanza Jaargroep in Nederland als een vriendschappelijke kring van mensen met minimaal een jaar Biodanza ervaring via wekelijkse lessen. Een vaste groep die elkaar gedurende het jaar ontmoetten om te dansen en elkaar te ondersteunen in het beste van zichzelf te ontdekken en tot expressie te brengen. Door de grote belangstelling volgde er een tweede jaargroep in 2010. Meerdere Biodanza collega’s bieden dit concept nu aan als mogelijkheid voor verdieping.

Yvonne kent Majelle Bakker vanaf het moment dat zij kennismaakte met Biodanza in 2005 in de wekelijkse les en begeleidde haar tot zij afstudeerde in 2012. Ze hebben alle jaren elkaar nooit uit het oog verloren en ook een aantal keren samen les gegeven. Sinds 2016 is Majelle ook verbonden als teamlid en didactisch docent aan de Biodanza School Murcia (Spanje), die Yvonne in 2012 heeft geopend.

 

 

Door Biodanza vinden we onszelf steeds opnieuw uit ... Soms ontmoeten we chaos en worden we uitgedaagd buiten het gangbare patroon te dansen om te beseffen dat ons oude gewoon eigenlijk al een tijdje niet meer zo past.

 

 

Doel De Jaargroep heeft als doel dat we bewust in ons leven kijken om de existentiële vragen: Woon ik waar ik wil wonen? Leef ik met wie ik wil leven? Doe ik wat ik wil doen? opnieuw vorm te geven. Niet met de bedoeling dat we moeten verhuizen, of onze partner of baan verruilen, maar we worden vooral uitgenodigd met plezier nog een laag dieper te kijken naar de gebieden wonen, relaties en werk en er nieuw leven, nieuwe vreugde in te brengen.

Is jouw huis de beste plek om thuis te komen en om bekrachtigd weer de wereld in te gaan? Zijn jouw relaties dichtbij een stimulerend netwerk om jouw potentieel naar buiten te brengen? Worden jouw talenten, met wat je doet, maximaal ingezet?

Door de dans en het contact gaat onze levensenergie maximaal stromen, brengen we nieuwe beweging in deze vragen en reizen we naar binnen, naar Wat beweegt me nu echt? In verbinding met onze innerlijke rijkdom gunnen we ons zelf en elkaar het beste. Zo ontmoeten we onze verlangens en onze dromen als de natuurlijke impulsen om nieuw leven te creëren in ons leven in de stimulerende bedding van de groep.

 

 

Godfried Bomans noemde levenskunst de kunst thuis te zijn alsof je op reis bent.

 

 

Voor wie? De Jaargroep is voor mensen die een jaar of meer wekelijkse Biodanza lessen hebben gevolgd. Majelle en Yvonne nodigen mensen uit hun eigen netwerk hiervoor persoonlijk uit. Mocht jij dit lezen en interesse hebben om mee te doen, neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken wij of het past. Zeg je ja, dan kies je ervoor om zes zaterdagen in 2018 met de groep mee te reizen, mee te dansen en mee te creëren.

 

 

Vídeo - Rolando Toro over 'Levenskunst'

 

 

Wanneer? De Jaargroep begint in januari 2018 en je bent van harte uitgenodigd om mee op pad te gaan in deze reis, waarin we op iedere dansdag ons laten bewegen door de existentiële vragen: Woon ik waar ik wil wonen? Leef ik met wie ik wil leven? Doe ik wat ik wil doen? We reizen door zes zaterdagen van 2018 met de volgende data en thema's:

 

 

27 januari ● Woon ik waar ik wil wonen?

 

3 maart ● De kunst van nieuw leven scheppen in huis

 

7 april ● Leef ik met wie ik wil leven?

 

2 juni ● Het gedicht ben jij

 

8 september ● Doe ik wat ik wil doen?

 

3 november ● De kunst van nieuw leven scheppen met onstuitbaar talent
 

 

Inspiratie bestaat uit de oer 'yin' impuls die een verlangen, een kunstwerk, een project, een droom tot leven kan wekken. De 'yang' kracht, die uitgaat van deze oer 'yin' impuls maakt het mogelijk om dit verlangen, deze droom te verwerkelijken die anders alleen een plan zou zijn gebleven.

 

 
Praktische gegevens De Jaargroep vindt plaats in de Vrije School te Arnhem (Zwanebloemlaan 4). Tussen de dagen in blijf je in contact via een buddy-structuur. Op de betreffende zaterdagen begint het programma om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Aanbevolen: Reserveer een half uur extra aan het begin en het einde van de dag voor rustige in- en uitloop.
De totaalprijs voor alle zes dagen is € 300,- ineens te voldoen. Je kunt ook in twee termijnen van € 165,- betalen of in drie termijnen van € 115,-. Jouw betaling kun je voldoen op rek. NL03 INGB 0003 2728 43 van Vivencia te Amsterdam o.v.v. Levenskunst. Zo gauw jouw betaling binnen is, ontvang je van mij een bevestiging dat we jouw plek in de groep hebben gereserveerd.
Heb je zin in deze reis van levenskunst, van ontdekken, onthullen en omhullen van de kunstenaar in jezelf en je groepsmaatjes? Laat het Yvonne weten per mail:
e-mail
Wil je even mondeling overleggen? Neem dan contact op met Majelle:
06-23814001