De levende organisatie (vervolg)

Levende organisatie

Vanuit plezier en integriteit in verbinding zijn met de ander, onze talenten de wereld in brengen

 

De  levende organisatie investeert vooral in optimale relaties tussen mensen en continuïteit in beweging. Kenmerkend is dat mensen verantwoordelijkheid nemen en zich verbonden weten in de door hun gewenste kwaliteitscultuur en voedende sfeer.

Als mensen plezier in hun werk hebben, heeft dat ook zijn uitstraling naar buiten. Met plezier hebben in onze professionaliteit creëren we een herkenbare verbondenheid tussen onze eigen binnenwereld en datgene wat wij naar buiten brengen.

 

 

Don’t ask what the world needs. Rather ask what makes you come alive; then go do it! Because what the world needs is people who have come alive

(Howard Thurmon, Minister)

 

 

Denk maar aan de momenten dat je in het contact merkt dat de ander met bezieling werkt en jou graag van dienst is. Daar kom je graag terug! Dit heeft een aantrekkingskracht die van onschatbare waarde is in het (onder)bewustzijn van anderen. De werkvloer wordt des te levendiger wanneer mensen samenwerken vanuit plezier en passie, elkaar aanvullen en versterken. Mensen voelen zich immers het meest levend wanneer zij ervaren dat zij verschil maken en er toe doen.

Naast verbondenheid is streven naar balans essentieel voor een levende organisatie. Steeds weer zoeken naar evenwicht tussen individu en collectief, tussen actie en reflectie, planning en ruimte om aanwezig te kunnen zijn in het moment, inspanning en ontspanning, grenzen stellen en verleggen, zelf en samen, werk en privé. Vivencia begeleidt jullie hier graag bij. Hoe we dat doen lees je hier.